Social media

Zoeken

Training voor Gebiedsteams

Training voor Gebiedsteams

Partoer heeft een training Privacy & Gegevensverwerking ontwikkeld voor gebiedsteammedewerkers. Ruim 300 medewerkers van gebieds- en wijkteams uit Friese gemeenten zijn inmiddels getraind op het gebied van Privacy & Gegevensverwerking.

Hoe ga je om met privacy in het sociaal domein en hoe ga je om met de gegevensverwerking in de nieuwe rol vanuit de gemeente? Dit zijn vragen die tijdens de training centraal staan. 

De training duurt één dag en er is een terugkommiddag. Tijdens de training wordt naast een dosis theorie ook casuïstiek besproken om zo goed mogelijk met instemming en transparantie te leren werken. Na de training zijn de gebiedsteammedewerkers zich (weer) bewust hoe om te gaan met privacy en gegevensverwerking en hebben ze hierbij een handige tool. De medewerkers krijgen inzicht in elkaars denkwijze en argumenten en ervaren dat er respect en vertrouwen voor elkaar en individuele afwegingen is. Er wordt in veel gevallen tevens een aanzet gemaakt tot het maken van nieuwe afspraken met betrekking tot privacy en gegevensverwerking, zoals het evalueren en aanpassen van de werkwijze tot nu toe. 

Zeer tevreden

Van de meer dan 300 tot nu toe getrainde gebiedsteammedewerkers is meer dan 80% tevreden of zeer tevreden over de training, 97% vindt het uitgereikte cursusmateriaal (het afwegingskader) zeer zinvol en bruikbaar.

Enkele reacties van cursisten:

“Ik had me voorbereid op een hele lange saaie dag wetboekteksten stampen. Maar deze verwachting klopte totaal niet, de dag vloog voorbij! De theorie wordt vertaald naar praktisch handelen, hier kan ik echt wat mee!”.  (gebiedsteammedewerker Opsterland)

“Het processchema geeft praktische handvatten, ik voel me een stuk zekerder wanneer ik dit schema gebruik om keuzes te maken!” (gebiedsteammedewerker De Fryske Marren)

“Eigenlijk is het allemaal heel logisch maar het uiteindelijk maken van een keuze waarbij privacy speelt…poeh…Ik kom het toch vaker tegen dan ik dacht!” (gebiedsteammedewerker Smallingerland)

Meer informatie:

Jitske Algra, jalgra@partoer.nl / 06 – 11 694 308

Zie ook:

http://www.partoer.nl/nieuws/eerste-workshop-vrijwilligers-privacy

http://www.partoer.nl/nieuws/bezemklas-privacy-voor-nieuwe-gebiedsteamme...

http://www.partoer.nl/nieuws/lezing-bij-partoer-over-onderwijs-privacy