Social media

Zoeken

Wmo Franekeradeel

Omdat het aantal mensen met Wmo-begeleiding in Franekeradeel hoog is en daarmee ook de kosten hoog zijn, wilde de gemeente Franekeradeel weten hoe dat komt. Wij zijn op zoek gegaan naar de oorzaak en hebben advies gegeven over de maatregelen die nodig zijn om de inkoop van de Wmo-begeleiding te beperken.

Het onderzoek hebben we uitgevoerd door middel van dossieronderzoek, onderzoek naar de cijfers en kwalitatief onderzoek met behulp van de versnellingskamer. Via de versnellingskamer is met betrokken ambtenaren en gebiedsteammedewerkers geanalyseerd welke redenen er kunnen zijn voor dit hoge voorzieningengebruik. Deze methode brengt factoren naar boven die minder goed uit cijfers en dossiers te halen zijn.

Nu de oorzaak bekend is, kan de gemeente daarop anticiperen. De gemeente Franekeradeel is blij dat nu duidelijk is waarom de Wmo-uitgaven in deze gemeenten zo hoog zijn. Ook met het oog op de aankomende fusie is het belangrijk om te weten waarom het aantal cliënten met Wmo-begeleiding in Franekeradeel hoger is dan in andere gemeenten.

Partner(s): 
Gemeente Franekeradeel