Social media

Zoeken

Onderzoek aansluiting opleidingen op arbeidsmarkt

Partoer heeft onderzoek gedaan naar de aansluiting van de opleidingen van D’Drive op de arbeidsmarkt. D’Drive biedt een verscheidenheid aan opleidingen aan in de Creatieve sector zoals Mediavormgever, Interieuradviseur, Evenemententechnicus en Muzikant.

Om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, was kennis van het werkveld nodig. Door gesprekken te voeren met ondernemers en opdrachtgevers in het werkveld, heeft Partoer een goed beeld gekregen van de ontwikkelingen die spelen en waar behoefte aan is. Welke trends spelen er in de Creatieve sector? Zijn er bijvoorbeeld qua technieken bepaalde ontwikkelingen waar opleidingen op in kunnen spelen?

Daarnaast heeft het Friesland College dankzij het onderzoek meer inzicht gekregen in de behoeften van het werkveld qua algemene vaardigheden van toekomstige medewerkers. Welke 21st Century skills vinden zij van groot belang? Wat moeten nieuwe medewerkers echt goed kunnen? Dit inzicht biedt het Friesland College meer mogelijkheden om de opleidingen beter aan te sluiten op het werkveld en innovaties in de opleidingen beter te onderbouwen.

Partoer heeft onderzoek gedaan naar zowel de aansluiting van de mbo-opleidingen Podiumkunsten, Podiumtechnieken en Eventmanagement als de opleiding ICT & Gaming  op de arbeidsmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lotte Piekema van Partoer.

Partner(s): 
Friesland College