Social media

Zoeken

Samenwerken, hoe doe je dat eigenlijk?

Werken in Fryslân is een bijzondere ervaring. Nu ik al vijf jaar lang vanuit Drenthe naar Fryslân rijd, kan ik dat wel zeggen. Ik kom veel mensen tegen met ideeën, veel eigen kracht en er is het bewustzijn dat we middenin grote veranderingen staan. Ik zie ook de worsteling in de praktijk. Samenwerken, hoe doe je dat eigenlijk? De eigen kracht en inzichten zijn vaak leidend in Fryslân. Maar het is wel eens lastig als het gaat om samenwerken. Co-creatie: het klinkt makkelijk en hip maar hoe dan? En bij nieuwe keuzen en samenwerken ontstaat de behoefte aan inzicht, onderzoek, kloppende gegevens: hoe zit het precies bij ons en hoe gebruik ik cijfers effectief?

We voelen ons betrokken bij Fryslân

We zijn de formele transitie ruim voorbij, ook als Partoer. Binnen Partoer werken we met een nieuw en zeer divers team. We hebben onze geschiedenis in Fryslân, onze kennis is specifiek en ons netwerk ligt hier. Als iemand ons vraagt ‘waarom zou ik Partoer inhuren?’, dan zeggen we: Wij houden van Fryslân en we hebben verstand van wat hier speelt en wat werkt. Niet uniek maar voor een bureau met consultants en onderzoekers is die betrokkenheid wel bijzonder en dat leidt tot mooie resultaten. Ik zie steeds vaker dat wij snel kunnen inspelen op vragen, we kennen de mensen al en hebben de gegevens bij de hand. We doen veel onderzoek dat helpt om mensen inzicht te geven en hetzelfde startpunt te hebben in een gesprek. We werken actief samen met het Fries Sociaal Planbureau en huren onderzoekers daarvan in om op maat de vragen van onze opdrachtgevers te beantwoorden. Dat is slim en snel, dus goed voor Fryslân!

We werken samen met de mensen om wie het gaat

Wij geloven in samenwerken, samen realiseren we de toekomst. Daarom omarmen we de Verwijsindex Fryslân, een mooi systeem waarin alle signalen rond kinderen en zorg bij elkaar komen en waardoor er geen kind tussen wal en schip valt. We stichtten de Vrijwilligers Academie Fryslân, een netwerk om gezamenlijk het aanbod aan opleidingen voor vrijwilligers en mantelzorgers op een hoger plan te tillen. We ontwikkelen methodes om beter samen te werken, zoals tussen gebiedsteams en huisartsen of tussen gemeenten en inwoners en maatschappelijke organisaties. We werken samen met de mensen om wie het gaat, met studenten als het over hun baankansen gaat, met huurders als het over hun toekomst gaat in hun huizen, met ambtenaren als het over anders werken gaat in de gemeente, enzovoort.

We spreken dezelfde taal

We spreken de taal van alle betrokkenen en kunnen daardoor processen tot een mooi resultaat brengen. Ik ben er trots op dat Partoer volledig op eigen benen staat, veel verschillende opdrachtgevers heeft in Fryslân en dat we er met ons superteam echt tegenaan gaan. Ik wens iedereen een fijne tijd en hoop op veel samenwerking in het nieuwe jaar. Wij gaan ervoor!

Ingrid van de Vegte, directeur Partoer

Ander nieuws