Social media

Zoeken

Partoer geeft workshop: Van idee naar project

Van idee naar project. Zo heet de workshop die Partoer op 22 september geeft aan inwoners met een goed projectidee van de gemeente Ooststellingwerf. Aanleiding is het Fonds Ooststellingwerf, dat opengesteld is om goede ideeën en initiatieven van inwoners verder te helpen.

Tijdens de tweede bijeenkomst van de gemeente Ooststellingwerf kwamen mensen weer met tientallen nieuwe ideeën. Zo wil een basisschool samen met de oudervereniging de schoolkinderen in Oosterwolde meer historisch besef bijbrengen, de motorclub van Ooststellingwerf heeft een idee voor een duurzaamheidsproject en er zijn plannen voor een Wereldmuziekfeest.

,,Veel mensen hebben een goed idee en zijn heel enthousiast, maar kunnen hulp gebruiken bij het aanvragen van subsidie. Tijdens de workshop leren wij mensen om hun projectideeën aan te scherpen en te concretiseren zodat zij een succesvolle aanvraag indienen bij het Fonds Ooststellingwerf’’, aldus Nyske van der Feen van Partoer.

De gemeente Ooststellingwerf maakt een eerste selectie van de aanvragen. Daarna beoordeelt de adviescommissie welke projecten in aanmerking komen voor subsidie. Op 16 december 2016 worden de plannen ook nog beoordeeld door een publieksjury tijdens een markt waar alle plannen worden gepresenteerd. Daarna wordt de subsidie van deze tweede ronde – een bedrag van €394.000 – verdeeld en kunnen de initiatiefnemers met hun project aan de slag.

De workshop ‘Van idee naar project’ is gratis. De eerste zit al vol. Bent u inwoner van de gemeente Ooststellingwerf, heeft u een projectidee dat u bij het fonds wilt indienen en heeft u daarom belangstelling voor deze workshop? Opgave kan via Pina Dekker, p.dekker@ooststellingwerf.nl, op werkdagen bereikbaar via 06 53 15 17 59. De workshop wordt aangeboden via de Vrijwilligers Academie Fryslân, een initiatief van Partoer. 

Ander nieuws