Social media

Zoeken

Participatie? Nu even online

participatie_online_partoer.jpg

De agenda’s van onze onderzoekers en consultants staan normaal gesproken vol met face-to-face interviews, werksessies, serious games, wereldcafés en rondetafelgesprekken in heel Fryslân. Het realiseren van betrokkenheid en het vinden van het verhaal achter de cijfers doen we het liefst met onze voeten in de klei, naar de mensen toe. Maar nu even niet. Gelukkig bieden online participatietools veel kansen en mogelijkheden.

Omdat we enkele weken of misschien wel maanden verder zijn voordat we elkaar weer de hand kunnen schudden, lopen veel processen bij uitstel vertraging op. Heb jij in maart of april een participatiemoment gepland (met inwoners)? Stel jezelf dan de vraag: is uitstel echt nodig? Of kan een online event ook de nodige input bezorgen? Online participatie biedt veel mogelijkheden, vooral nu veel mensen (vaker) thuis zitten en online goed bereikbaar zijn. Denk aan het inzetten van online discussieplatforms, stem apps en online co-creatie.

Welke keuzes kun je maken? Welke tools zijn er voor verschillende doelen? Hoe zet ik online het debat voort? Wij ondersteunen jou graag om de interactie op een vernieuwende manier vorm te geven, met kanalen en methoden die aansluiten op de actuele situatie. Bel of mail ons en we denken graag met je mee!

Ander nieuws