Social media

Zoeken

Onderzoek naar de woonvraag van ouderen voor provincie Fryslân afgerond

Voor provincie Fryslân hebben we een onderzoek uitgevoerd waarin de woonvraag van ouderen zelf centraal stond. Daarvoor hebben we gesproken met ouderen, maar ook met een aantal ambtenaren van welzijn, zorg en wonen. Een combinatie van beleidsterreinen die binnen gemeenten steeds vaker samen optrekken. Zeker als het gaat om de combinatie ouderen en hun woonvraag.

Dé woonvraag van ouderen bestaat niet

Tijdens het onderzoek werd nog eens benadrukt hoe verschillend de woonvraag van ouderen is. Sommige van hen hebben alles tot in de puntjes uitgedacht, anderen denken nog: “Dat komt later wel.”  Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat een groep ouderen wel wil veranderen, maar daar veel minder mogelijkheden voor heeft. Dat zijn de ouderen met een laag inkomen, soms met alleen een uitkering. Voor hen zijn er soms geen andere mogelijkheden dan te ‘blijven zitten waar je zit'. Zij kunnen de hogere huurprijzen voor seniorenappartementen niet betalen.

De belangrijkste conclusies en aanbevelingen staan hieronder in een overzichtelijke factsheet. Ook is de rapportage toegevoegd. Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u terecht bij Sjoerd IJdema.

 

factsheet_conclusies_en_aanbevelingen.pdf
Bijlage: factsheet_conclusies_en_aanbevelingen.pdf
rapportage_onderzoek_woonvraag_ouderen_def_kort.pdf
Bijlage: rapportage_onderzoek_woonvraag_ouderen_def_kort.pdf

Ander nieuws