Social media

Zoeken

Materiaal gezocht voor project Laaggeletterdheid

Voor ons project Laaggeletterdheid zijn we op zoek naar brieven en folders die gescreend kunnen worden op leesbaarheid. Deze teksten leggen we voor aan leerlingen van het Friesland College. In de lessen Nederlandse taal bekijken zij de teksten en geven aan wat (te) moeilijk is en samen maken we de teksten dan nog leesbaarder. Dit project loopt tot de zomer van 2022 en wordt mede mogelijk gemaakt door het Kansenfonds.

In de afgelopen maand hebben we samen met drie klassen van het Friesland College brieven, folders en vragenlijsten gescreend voor diverse opdrachtgevers. Zo is er voor de bibliotheek in Drachten samen met een groep leerlingen Nederlandse taal gekeken naar de leesbaarheid van twee folders. Voor de GGD is een vragenlijst bekeken die medewerkers delen met ouders die ze thuis bezoeken. Ook is er voor de GGD gekeken naar een brief vanuit de tandarts voor de ouders van jonge kinderen die niet naar de tandarts gaan. De cursisten zijn de experts. Uit de drie bijeenkomsten blijkt dat de cursisten goede feedback konden geven, waardoor de opdrachtgevers nog beter weten hoe ze hun brieven en folders goed leesbaar kunnen maken voor iedereen. Er komen inmiddels weer enkele opdrachten binnen, waardoor we hopen snel weer een aantal sessies te kunnen houden.   

Heeft u een brief of folder, waar u over twijfelt, laat deze screenen! Stuur uw vraag naar Partoer op (via collega Nienke Broeils: nbroeils@partoer.nl).

Ander nieuws