Social media

Zoeken

Joanneke Haasbroek: 'Wij vullen elkaar goed aan'

Waarom is het handig om Partoer in te schakelen? Wie kunnen dit beter uitleggen dan de mensen die met ons te maken hebben gehad. Daarom zetten wij regelmatig een persoon centraal die vertelt over de ervaringen met Partoer. Deze keer is dat Joanneke Haasbroek van de Stichting DBF. Zij deed als projectleider onderzoek naar de toekomstbestendigheid van voorzieningen in Haulerwijk en werkte daarbij samen met Partoer.

DBF is een stichting die de leefbaarheid op het platteland wil bevorderen. ,,Onze rol in Haulerwijk was om onderzoek te doen naar de voorzieningen in het dorp en te kijken naar de mogelijkheden voor de toekomst. Via Partoer zijn wij in aanraking gekomen met het Sportplatform in Haulerwijk. Zij hadden al een aantal architecten uitgenodigd om een offerte uit te brengen. Jan Rodenhuis van Partoer stelde voor om ons als vierde partij ook te vragen. Wij denken niet alleen in stenen, maar kijken verder. Dat past goed bij de werkwijze van Partoer’’, aldus Joanneke Haasbroek.

'Ik was heel blij met de hulp van Partoer'

Stichting DBF werd uitgekozen om het onderzoek naar de toekomstbestendigheid van voorzieningen in Haulerwijk uit te voeren. ,,Partoer heeft voor ons de statistische gegevens aangeleverd. Het scheelde ons een hoop tijd dat Partoer dit voor ons heeft gedaan. Dat is een enorme klus en niet ons dagelijks werk, dus ik was heel blij met de hulp van Partoer’’, stelt Haasbroek.

'Door deze cijfers worden dorpsbewoners met de neus op de feiten gedrukt'

De cijfers die Partoer heeft aangeleverd waren volgens de projectleider erg belangrijk voor het onderzoek. ,,Dorpsbewoners hopen dat zij niet te maken zullen krijgen met krimp of vergrijzing, maar door deze cijfers worden ze met de neus op de feiten gedrukt. Aan de hand van die statistische gegevens wordt de bewoners een spiegel voorgehouden. Het is een handige tool om te kijken wat de cijfers betekenen voor hun buurt.’’

'Partoer heeft veel ervaring met burgerparticipatie en dat werkt heel prettig'

Stichting DBF en Partoer vulden elkaar volgens Haasbroek goed aan. ,,Wij voelden ons ondersteund door Jan Rodenhuis van Partoer. Hij heeft veel ervaring op het gebied van burgerparticipatie en dat werkt heel prettig. Wie weet gaan we in de toekomst wel vaker samenwerken.’’

 

Ander nieuws