Social media

Zoeken

Inzicht in bestaanszekerheid Opsterland

Hoge energieprijzen en inflatie zijn onderwerpen die het nieuws al maanden domineren. Heel veel inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties komen financieel in de knel en zo komt de bestaanszekerheid van steeds meer mensen in gevaar. De gemeente Opsterland werkt daarom aan de landelijke maatschappelijke opgave bestaanszekerheid. Dat betekent dat de gemeente ervoor wil zorgen dat inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers de hulp krijgen die zij nodig hebben voor bestaanszekerheid.

Bestaanszekerheid werkende inwoners

Daarvoor heeft de gemeente nodig dat ze weten hoe de groep inwoners eruitziet die rond het bestaansminimum leven. Op basis van dit inzicht gaat de gemeente aan de slag met passende ondersteuning. Het gaat dan met name om groep inwoners is die nu wel werkt, maar door de huidige prijsstijgingen mogelijk in de problemen dreigt te komen.

Inzicht geven met een factsheet

Partoer gaat dit onderzoeken voor de gemeente en levert de resultaten op in een overzichtelijke factsheet. Zodat de gemeente op een goede manier verder kan werken aan deze opgave bestaanszekerheid. 

Ander nieuws