Social media

Zoeken

Deur tot deur onderzoek Fûgellân heeft meerwaarde

Zes onderzoekers van Partoer gingen afgelopen zomer op pad in de wijk it Fûgellân in Dokkum. Aanleiding was het onderzoek naar de sociale samenhang in deze Dokkumer woonwijk. ,,De aanpak is intensief, maar heeft echt meerwaarde’’, aldus Els Hiemstra, één van de onderzoekers van Partoer.

,,Door in het onderzoek bewoners van de wijk deur-tot-deur te spreken - via een aselecte steekproef - hebben we mensen bereikt die normaal gesproken nooit een enquête zouden invullen. Het geeft daardoor niet alleen een beeld van de bewoners die een sterk negatieve of sterk positieve mening hebben, maar van alle bewoners. Op deze manier konden wij een goed beeld van de wijk schetsen. Bijna iedereen wilde wel meewerken aan het onderzoek. Sommigen hadden de koffie zelfs voor ons klaar’’, lacht Hiemstra.

Het onderzoek in it Fûgellân was bedoeld om de voorzieningen in de wijk en de behoeften van bewoners in beeld te brengen. Uit het onderzoek bleek onder andere dat de bewoners over het algemeen met plezier in it Fûgellân wonen. Uiteraard waren er ook verbeterpunten waar de opdrachtgever (DDFK-gemeente) verder mee kan. De gemeente gaf aan erg blij te zijn met het onderzoek.

Ander nieuws