Social media

Zoeken

Sjoerd IJdema
Consultant
  • 06-39 845 075
Vernieuwing en samenwerking brengt mensen in beweging

Sjoerd IJdema

Ervaring

Sjoerd heeft in de ruim 25 jaar dat hij bij dit bedrijf werkt al heel wat fusies en veranderingen meegemaakt. Hij heeft een wereld aan kennis en een enorm netwerk opgebouwd in Fryslân binnen het sociale domein. Daar kunnen klanten hun voordeel mee doen. 

Opleiding

Pedagogische academie en Sociologie

Columns

De menselijke maat achter leefbaarheid

Burgerparticipatie werkt alleen als overheid meedoet

Toch mis ik iets

Zwarte rookwolken 

Profiel

Sjoerd is goed in het begeleiden van processen en is inzetbaar als projectleider waarbij verschillende partijen moeten samenwerken, bijvoorbeeld bij verandertrajecten van gemeenten in het sociale domein. Hij werkt vooral aan projecten met een link naar demografische ontwikkelingen en leefbaarheid. Verder kan Sjoerd worden ingezet als kwalitatief onderzoeker, moderator strategische sessies, begeleider creatieve sessies en keuzeprocessen, beleidsadviseur en implementatiebegeleider veranderingstrajecten.

Grootste drijfveer

,,Samen met mensen werken om een kans te verzilveren of een probleem op te lossen, dat geeft voldoening. Daarbij gaat het niet altijd om het resultaat. De weg ernaar toe is minstens zo belangrijk. Soms wordt er veel gepraat en gebeurt er uiteindelijk niks. Dan zie ik het als mijn taak om mensen te enthousiasmeren en te stimuleren om zo wel het doel te bereiken. Als het dan slaagt, kan ik daar echt van genieten.’’