Social media

Zoeken

Wooncongres Noord-Fryslân in Stiens

Op donderdag 24 mei organiseren wij samen met Germeraad Makelaars het Wooncongres Noord-Fryslân. Aanleiding voor het congres zijn de demografische en maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op de huidige woningmarkt in Noord-Fryslân.

Programma

Het Wooncongres Noord-Fryslân moet inspireren, informeren en tot nadenken stemmen. Het voorlopige inhoudelijke programma ziet er als volgt uit:

  • Frits Markus (NVM voorzitter vakgroep Wonen Frits Markus zal de aftrap geven met een prikkelende inleiding over de huidige woningmarkt in de regio.
  • Prof. George de Kam (Honorair hoogleraar Volkshuisvesting en grondmarkt) George de Kam vertelt over de woningmarkt met bijzondere aandacht voor het wonen van ouderen en het langer zelfstandig thuis wonen.
  • Jelmer Hitzert (Onderzoeker en data-analist Fries Sociaal Planbureau) Jelmer Hitzert geeft door middel van een interactieve presentatie meer inzicht in de demografische ontwikkelingen in de regio in relatie tot de woningmarkt. De opbrengsten van deze interactieve sessie worden vervolgens in een forumdiscussie besproken.
  • Rein Hagenaars (Bestuurder Wonen Noordwest Friesland) Rein Hagenaars geeft als afsluitende spreker zijn visie op de middag vanuit de context van een woningcorporatie uit de regio.

Datum en locatie

Het Wooncongres Noord-Fryslân is op donderdag 24 mei van 13.00 tot 17.00, met aansluitend een netwerkborrel. Het congres vindt plaats in Cultureel Centrum De Skalm (Pyter Jurjensstrjitte 17, Stiens).

Voor wie?

Het congres is vrij toegankelijk en is bedoeld voor een breed publiek: ambtenaren, makelaars, projectontwikkelaars, medewerkers van woningcorporaties en alle andere geïnteresseerden.

Aanmelden

Aanmelden voor het Wooncongres Noord-Fryslân kan hier

Meer informatie

Het definitieve programma en meer informatie over het congres volgt. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Ellen Stutterheim

Ander nieuws